Оксана Бучко

Тернопільські військові відпочиватимуть більше

військові

Законодавчі зміни щодо додаткових відпусток військовослужбовцям підготували у Міністерстві оборони України. Їх попередньо припинили у 2015 році через особливий період. За ці втрачені відпустки можливо сплатять грошову компенсацію. 

Це пов’язано із тим, що нещодавно Верховний Суд дійшов висновку, що припинення відпустки на час особливого періоду не означає припинення права на відпустку.  Це право може бути реалізовано в один із двох способів: безпосереднє надання особі відпустки після закінчення особливого періоду, який може тривати невизначений термін або виплата особі грошової компенсації, пише mil.gov.ua.

Ми відреагували на таке рішення Верховного Суду, - зазначив під час брифінгу в прес-центрі Інформагентства Міноборони Армія Inform заступник керівника Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України полковник Вадим Артамощенко. - На сьогодні питання грошової компенсації за неотриману в особливий період додаткову відпустку учасниками бойових дій опрацьовується Департаментом фінансів Міністерства оборони. Зі свого боку Департамент військової освіти, науки, гуманітарної та соціальної політики Міноборони підготував зміни до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей» щодо відновлення права військовослужбовців в особливий період на додаткові відпустки: додаткові відпустки учасникам бойових дій і особам з інвалідністю внаслідок війни; у зв’язку з навчанням; додаткову відпустку військовослужбовцям, які мають дітей або повнолітню дитину - особу з інвалідністю з дитинства підгрупи «А» 1 групи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео