Кримінальне провадження відкрили поліцейські Тернополя щодо порушення виборчого законодавства

358698

14 липня близько 14 години на лінію 102 Тернопільського відділу поліції надійшло повідомлення про бійку в центрі міста на вулиці Сагайдачного. На місце події виїжджала група швидкого реагування.

Поліцейські встановили осіб, які спровокували конфліктну ситуацію. З’ясувалося, що непорозуміння виникло між прихильниками двох політичних сил, серед яких був кандидат у народні депутати, пише Досьє 102.

Дані особи не реагували на присутніх людей, нецензурно висловлювалися, грубо порушували громадський порядок. Правоохоронці доставили усіх учасників інциденту до відділу поліції та відібрали у них пояснення.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 296 ККУ – хуліганство.

Правоохоронці наголошують, що на усі звернення та повідомлення, пов’язані з виборчим процесом, будуть реагувати оперативно та діяти в рамках чинного законодавства. Основне завдання – не допустити порушень, провокацій та забезпечити безпеку людей. Поліція захищає громадян і Закон, а не інтереси певних кандидатів чи партій.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео