Дністер оцінить: у Чорткові будівництво очисних на стадії завершення

213

Одним із найбільших досягнень міської влади у Чорткові за останні чотири роки є реконструкція та будівництво біологічних очисних споруд. Збудовані ще у кінці 70-х років минулого століття, очисні так і не запрацювали. І з 1989 року і до теперішнього часу – весь комплекс поступово руйнувався, а 4 тисячі кубів відходів щодня без жодної очистки потрапляли у Серет, а далі у Дністер – одну з найбільших водних артерій країни.

Чортківським чиновникам вдалось переконати Міністра екології і природних ресурсів України Остапа Семерака у важливості відновлення очисних, тож протягом трьох років з Державного екологічного фонду вдалось отримати майже 40 млн грн. Ще частину робіт профінансували з обласного та міського бюджету.

Будівництво очисних споруд повинні завершити вже цьогоріч. Важливість втілення цього проекту важко переоцінити. За наявності надсучасних очисних у Чорткові суттєво зменшиться негативний вплив на екологію нашого краю, зокрема Заліщик та інших населених пунктів, котрі розташовані по руслу річки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео