Орест Сарматський

Названо те, на що Тернопільщина сподівається попри погоду і хвороби

IMG_20190714_184750-38162 (Copy)

Експерти оцінили стан пшениці у Тернопільській області.

Погодні умови в Тернопільській області негативно позначилися на стані посівів. Подекуди на полях були спалахи різних хвороб, з якими іноді важко було впоратися. До того ж, травень видався рясним на опади, які заважали агрономам зайти в поле для обробки. Однак комплексний підхід до вирішення завдання дав аграріям надію на отримання в кінці сезону нормального врожаю озимої пшениці. Про це йдеться на сайті Kurkul.com/.

- Не дивлячись на те, що в регіоні були не зовсім сприятливі погодні умови для росту і розвитку озимої пшениці, що, можливо, позначиться на врожайності і класності зерна і ціна сьогодні залишає бажати кращого, ця культура займає важливе місце в сівозміні. Адже є хорошим попередником під більшість сільськогосподарських культур, забезпечує постійну врожайність, навіть коли сівозміну сьогодні насичений технічними культурами, - розповів Олександр Бондар, експерт Credit Agricole Bank.

Водночас, як повідомили кореспондента «Терену» в обласному департаменті АПК, у цьому сезоні темпи зростання посівних площ під озиму пшеницю в Тернопільській області продемонстрували позитивну тенденцію.

Зараз під культурою зайнято майже 147 тис га, що на понад  13% більше минулорічного показника. Це дозволило області посісти 15 місце за посівними площами озимої пшениці в Україні з-поміж усіх областей.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео