Орест Сарматський

Коза і попит: чому розведення м’ясних кіз стає вигідним (Агроновини)

1702 (Copy)

Близько 60 відсотків червоного м’яса яке споживають в усьому світі — козяче. Це дієтичний продукт, багатий білком і з низьким вмістом холестерину. Поки що м’ясне козоводство для широкого споживання розвинене слабо, але, перейнявши зарубіжний досвід, цілком ймовірне відкриття нового ринку, пише «Агро-Центр», з посиланням на «Agroxxi».

Наприклад, у Великій Британії ринок козячого м’яса відноситься до сегментів стрімкого зростання і швидкої окупності. При більш високій ціні, ніж на м’ясо овець, виробництво козячого м’яса багато хто вважає простіше і економічніше.

Урядова підтримка поставок козячого м’яса на столи британських домогосподарств допомагає розвивати цей прибутковий сектор, оскільки фермери зараз зайняті пошуком додаткового джерела доходів. У країні діють курси для навчання фермерів м’ясного козівництва.

Оскільки кози – порівняно дрібні тварини, то вони ідеальні для розведення на невеликих ділянках, де варіантів отримання додаткового доходу не багато через обмеженого простору.

Для утримання від 5 до 7 голів кіз потрібно стільки ж простору, скільки для однієї корови. При м’ясному розведенні тварин підгодовують бовтанкою з кукурудзяної муки. Насіння бавовнику є ще однією високоенергетичною і високобілковою добавкою.

У прохолодну погоду кози п’ють всього 2 літри в день, але влітку дорослі або годують тварини випивають від 10 і більше літрів.

Козяче м’ясо належить до універсальних продуктів і не має ніяких культурних чи релігійних табу. Вважається здоровим доповненням до раціону через його низький вміст холестерину в порівнянні з бараниною, яловичиною або свининою.

З наступного року сімейні фермерські господарства отримають доплату

1701 (Copy)
1701 (Copy)

Уряд затвердив Порядок надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб – членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, пише «Агро-Центр», з посиланням на «Юрліга». Відповідну постанову № 565 було прийнято на урядовому засіданні.

Порядок визначає механізм надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб — членів/голови сімейного фермерського господарства ЄСВ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео