Перша половина дня виборів: дзвінки до поліції і пожежа через недопалок

1

Як вже писав Терен, на Тернопільщині розпочалися парламентські вибори, за якими слідкують правоохоронці та громадські організації. Аби вчасно попередити та уникнути порушень законодавства, громадського порядку та іншого беззаконня.  

Другий брифінг для підсумку першої частини виборчого дня, провели в прес-клубі. За словами  начальника відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергія Крети, від ранку зафіксували 10 повідомлень зі скаргами на порушення виборчого законодавства. Серед них дві невчасно відкриті дільниці, непорозуміння з членами ДВК, відсутність кандидата у списках, попередження про протиправні дії та інше.

- На одній із дільниць області зафіксували пожежу. Трапилася подія у селі Слобідка-Мушкатівська, Борщівського району, де в приміщенні дільниці, місцевому клубі, загорілося сміття. Причина спалаху вогню – недопалок. Проте вогонь вдалося швидко знешкодити. Окрім того, в Управлінні ДСНС у Тернопільській області, наголошують, що день 21 липня є спекотним, тому варто обережно поводитися з вогнем та бути уважними, - наголосив Сергій Крета.

Про порушення виборчого законодавства на дільницях, які зафіксували спостерігачі від громадських організацій у першій половині дня, читайте у наступних матеріалах Терену.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео