Компанія на Тернопіллі завершує збирати високорентабельний врожай

IMG_9655

На сьогоднішній день з полів компанії «Агропродсервіс» вже зібрано більше 85% посівів ріпаку.

Площа під ріпак в цілому по компанії цього року становить майже 5 тис. га. Обмолочують гібриди та сорти ріпаку як з товарних посівів, так і з демонстраційних ділянок, повідомила прес-служба компанії «Агропродсервіс».

Урожайність ріпаку цього року в компанії становить від 3 до 5 т. з га.

– Цього року ріпак ріс доволі добре, адже було проведено відмінний захист та дотримано всіх необхідних технологій, в тому числі внесені добрива під дану культуру. Але моментами аномальна спека, яка місцями сягала 32-38 градусів, вплинула на масу 1 000 насінин. Загалом при збиранні, завдяки дотриманню всіх технологічних процесів, зерно немає жодних шкідників та хвороб, – запевнив агроном ПАП «Агропродсервіс» Андрій Кулян.

IMG_9620
IMG_9620

Довідково: Ріпак – високорентабельна культура. Згідно з даними Інституту олійних культур, рівень рентабельності цієї культури становить 205%, що перевищує показники навіть по соняшнику й сої. В агрономічному плані ріпак має  безперечні переваги тому що забезпечує одержання з гектара поля по 1,5-2,0 тонн олії, і на відміну від соняшника, не зменшує родючість ґрунту. Навпаки він поліпшує орні землі, їхні фізико-хімічні властивості, служить фітосанітаром проти кореневої гнилі зернових культур, збільшує запас у землі органічних  речовин і розчинних форм фосфору, поліпшує повітряні й агрохімічні властивості ґрунту. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео