Віра Олександрович

У Тернополі порахували гроші і вирішили, як їх роздати (фото, відео)

Сесія Тернопільської міської ради відбулася сьогодні, 24 липня. Під час засідання, що тривало із 9:13 до 15:53, депутати розглянули аж 266 питань, більшість із яких – земельні.

Нагадаємо, у порядку денному спочатку було 178 пунктів (два зняли з розгляду – прим.). Утім, на початку засідання до переліку додали ще 46. Однак і це – ше не все. У кінці засідання, близько 15:00, порядок денний знову доповнили. «За» таку новацію були 33 депутати. Причому усі додані питання були винятково земельними. Голосували за них традиційно швидко. Ухвалили, щоправда, не всі.

Однією із найважливіших тем засідання було виконання бюджету Тернополя за перше півріччя 2019 року. Доповідала заступник начальника міського фінансового управління Віталіна Атенчук.

Атенчук
Атенчук

– Доходи громади за вказаний період сягнули більш як 1 мільярда 357 мільйонів 753 тисяч гривень, каже Віталіна Атенчук. – По загальному фонду – 1 269 758,5 тис. грн і по спеціальному – 87 994,8 тис. грн. Натомість за видатками маємо суму 1 млрд 257 млн 44,2 тис. грн.

Депутати ухвалили це рішення, давши 36 «за». Після цього вони успішно внесли зміни до бюджету Тернополя на 2019 рік. Там, зокрема, передбачили так звану муніципальну доплату вихователям дошкільних закладів. Кошти на такі виплати виділятимуть із міського бюджету. Зауважимо, відповідна новація вступить у дію вже із початку нового навчального року. Наразі мінімальна зарплата вихователя у дитсадочку – 4 тисячі 173 гривні.

Кібляр
Кібляр

Уточнила Віталіна Атенчук й інші статті витрат, які змогло собі дозволити місто завдяки перевиконанню бюджету. Йшлося, зокрема, і про 35 млн грн, що надійдуть на будівництво спортивного комплексу, і про кошти на компенсацію проїзду у громадському транспорті для учнів і студентів.

Нагадаю, на розгляді ради сьогодні також були питання: «Про призначення одноразових премій для науковців закладів освіти та наукових установ», «Про затвердження списку присяжних», «Про надання згоди на прийняття гуртожитків до комунальної власності. Їх також ухвалили, як і кілька десятків інших. Про решту цікавинок цього засідання читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео