Віра Олександрович

Тернопіль дивує: раніше не було членів, а тепер немає голови (фото)

Питання, яке «зависло» майже на рік, нарешті ухвалили на сесії Тернопільської міської ради 24 липня. Втім, працювати новостворена земельна комісія розпочне… без голови.

Одним із питань, доданих до порядку денного 36-ї сесії міської ради, було питання «Про склад постійної комісії міської ради з питань регулювання земельних відносин та екології». Нагадаємо, без такої у Тернополі обходяться із жовтня 2018 р. (читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). З того часу у раді було багато сварок: хто стане головою, кого включать до складу? Це фактично відбувалося на кожній сесії 2019 р. Не обійшлося без інтриги й тепер.

Депутати2
Депутати2

Отже, депутат Андрій Шкула, який очолював «стару» земельну комісію, звернувся до присутніх із проханням зняти його із посади голови.

- Я прошу вас під час голосування зняти мене з посади у земельній комісії, - каже він. - Вважайте, що це - самовідвід. Заяву про те, у якій комісії я хочу працювати, напишу до наступної сесії міської ради.

Тож врешті депутати проголосували за персональний склад земельної комісії, але - без депутата Андрія Шкули. У залі знайшлося аж 34 «за».

Снимок
Снимок

Згодом сам депутат у мережі «Фейсбук» пояснив, чим було спричинене рішення про «самовідвід»:

«Чому не хочу головувати у земельній комісії? Причини - різні. Їх, колись, озвучу. Як оцінюю час на посаді голови комісії? Старався працювати якісно і совісно. З комісією, лише за останній рік діяльності, ми розглянули найбільше питань із поміж усіх комісій, мали найбільше стаціонарних і виїзних засідань, заслухали понад сотню заявників. Вдячний колегам, зокрема, за підтримку ініціатив з блокування питань, що стосувались зелених зон, за демонтаж МАФів, за спільні напрацювання щодо мораторію на виділення ділянок у зелених зонах, за захист парків, за початок процедури інвентаризації всієї землі Тернополя, за збільшення надходжень до бюджету від землекористування, за збільшення прозорості в частині розгляду земельних питань, за створення на сайті ради розділу, де кожен може бачити будівельні наміри до початку їхньої реалізації. Було важко, але є чим пишатися.

Яку б комісію я не обрав, позитивних ініціатив щодо землі міста і збереження зелених зон, не полишу…».

Деупутати_Гімн
Деупутати_Гімн

Додамо, до земельної комісії наразі ввійшли сім депутатів: Андрій Артимович, Любомир Балук, Володимир Бліхар, Володимир Гринда, Ліна Прокопів, Тарас Серетний, Роман Торожнюк і Олег Шморгай.

Також про те, що відбувалося під час сесії, читайте ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео