Тернополян запрошують на презентацію «Міри тиші»

67121137_2545439019075839_8896664337188388864_o

Мистецька резиденція ім. Назарія Войтовича, котра була заснована ГО «Конгрес Активістів Культури» та ГО «Родина Героїв «Небесної Сотні» у 2017 на честь наймолодшого Героя, у співпраці з міжнародними організаціями у 2019 започаткували обмінні програми для молодих митців завдяки підтримці Українського Культурно Фонду у програмі НОРД.

Запрошуємо побачити та відчути вловлені сенси молодими митцями з України та Німеччини серед Травневських полів на Тернопільщині. Відбудеться презентація доробків 28 липня в Тернопільському обласному художньому музеї. Початок – о 14:00. Переглянути роботи можна буде до 4 серпня.

Автори: Роксолана Угринюк (Львів), Богдан Свиридов (Черкаси), Ангела Гейсенхофер (Мюнхен), Катерина Кобилянська (Київ)

Куратор програми – Людмила Ничай

Заплющити очі і послухати поле, у якому безліч продуктивних звуків, які разом формують тишу. Про що мовчать села, люди в умовній ізоляції та тимчасові переселенці мистецької програми. Що видно збоку, та зовсім губиться у перспективі, чим живуть території тут і зараз, які несумісності та продуктивності несуть у собі повсякденні дії та роздуми.

Митці – учасники програми – протягом місяця розглядали Травневе під різними кутами та крізь власні теми, надбудовуючи нових вражень у підтвердження чи заперечення очікуванням.

Про вимінюванням часу, тобто життя, на матеріальні цінності від Богдана Свиридова, Про загублені села та причину втрати цінності власної історії, розмірковує Роксолана Угринюк, про зменшення ваги парадоксів від Катерини Кобилянської, Про рівні вразливості та фемінної ніжності від Ангели Гейсенхофер.

Більше про митців та програму дивіться за посиланням.

Вибір читачів за тиждень

Відео