Віра Олександрович

Результат перевірок: на Тернопільщині зарплати ростуть, а борги зменшуються

Перевірка

Роботодавці на Тернопільщині вже віддали людям 6,6 млн грн заборгованої зарплатні. При цьому лише у червні вони офіційно оформили майже 5 тисяч найманих працівників

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, працівники органів ДФС Тернопільщини здійснюють заходи щодо збільшення надходжень до місцевих бюджетів. У кожному районі створені робочі групи із питань легалізації виплати зарплати і зайнятості населення. До їхнього складу входять, зокрема, і представники фіскальної служби.

- Такі групи здійснюють обстеження суб’єктів господарювання щодо дотримання норм трудового законодавства, оформлення трудових відносин між роботодавцями і найманими працівниками, - нагадують у податковій.

Із початку 2019 р. за результатами роз’яснювальної роботи із керівниками підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати і податкових платежів, вони розрахувалися із зарплатними боргами на суму 6,6 млн грн. Окрім того, сплатили до бюджету 2 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та 1,2 млн грн єдиного соціального внеску.

- Також у чіткій взаємодії з органами місцевої влади з питань контролю за додержанням законодавства про оплату праці фахівці провели роз’яснювальну роботу із керівниками 505 підприємств, - додають у податковій. - Як результат, на 468-ми (тобто 93%) підвищили рівень виплати зарплати. Додаткові надходження склали 6,7 млн грн, із яких 2,9 млн грн - ПДФО і 3,8 млн грн - єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За результатами контрольно-перевірочної роботи щодо платників податків, які виплачували зарплату та інші доходи громадянам із порушенням вимог податкового та іншого законодавства (єдиний внесок), з початку року провели 33 перевірки суб’єктів господарювання-юридичних осіб і 10 перевірок суб’єктів господарювання-фізосіб.

- Відтак, фіскали донарахували 6,1 млн грн податків і зборів (штрафних санкцій і пені – прим.), в тому числі 3,2 млн грн ПДФО, 2,1 млн грн єдиного соціального внеску і 0,8 млн грн військового збору, - звітують у податковій.

До речі, завдяки активізації роз’яснювальної роботи лише у червні роботодавці додатково оформили трудові відносини із майже 5 тисячами найманих працівників.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео