У тернопільській галереї – роботи про небезпеку московської шизофренії

«Захисна плівка» — це аналіз доволі складної нинішньої ситуації в Україні», — так свою виставку характеризує художник Дмитро Куровський із Чернігова.

Цими днями у тернопільській галереї «Бункермуз» відкрилась його експозиція «Захисна плівка». Дмитро Куровський сформував її зі своїх робіт останнього десятиліття, виконаних у техніках олійного та акрилового живопису, асамбляжу та цифрового мистецтва. Основним мотивом творів, за словами митця, є психоделічне переосмислення образів популярної культури: від побутових предметів до ключових осіб музики та кінематографу.

— В один момент нам здалось, що ми попрощались із епохою московської шизофренії, але ні. Я вірю, звичайно, що глибокий «совок» нас не накриє, але… , — розмірковує художник. — У моїх роботах — медіатерор, медіакаша в головах людей, залякування, війна, технології, масовий психоз, любов, кохання, зрада і багато чого. Проте я намагався особливо не лякати.

Range Of Sensuality 2019
Range Of Sensuality 2019

DSC_1527
DSC_1527

 Дмитро Куровський каже, що у його робіт музичне коріння, часто музика стає натхненням. Співрозмовник — лідер мультимедійної формації «Фоа-Хока», він уже багато років працює на перетині таких стилів як поп-арт і арт-брют, безперервно експериментує з новими матеріалами.

— Я отримую задоволення від створення робіт, але інколи цей процес може закинути в депресію. Тоді треба витягувати себе, як Мюнгаузен, за волосся, — каже художник.   

operational-communications-2015
operational-communications-2015

Анна Золотнюк

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео