Оксана Бучко

Молодіжний мер закликає тернополян підписати заяву Президенту

67100173_2197492787022680_7614544435291881472_n

Бути небайдужими і робити нашу історію разом закликає тернополян молодіжний мер Леся Голик. А саме підписати спільну заяву Президенту щодо недопущення об’єднання трьох Міністерств - Міністерства культури, Міністерства інформаційної політики і Міністерства молоді та спорту.

– Молодь, а за законодавством це люди віком від 18 до 35 років, становить третину населення нашої країни, – наголошує Леся Голик. – За умовною статистикою, суспільно та соціально-активними є близько 5% усіх молодих людей. За останні роки можна спостерігати підвищення активності молоді та її залучення до державницьких та суспільних процесів. Власне, це напряму повязано з «пропозиціями», які з’являються зараз для цього пласту населення. Це і розвиваючі навчальні тренінги та курси за мінімальними цінами; і спортивні заходи та змагання, що проводяться в усіх містах України для любителів, а не професійних спортсменів. Ще один важливий напрямок – посилений волонтерський рух. Також відбувається величезна кількість фестивалів та концертів, де молодь через розваги залучається до усіх процесів. Вочевидь, це повязано, не в останню чергу з тим, що молодіжну політику в Україні тепер роблять люди з молодіжного активного середовища. Щоби так лишалось і надалі, хочемо звернутись до ПУ з можливістю сказати про це публічно.

Мова йде про якісні кадри, які працюють у профільних управліннях Мiнiстерства молоді та спорту України. А злиття його з іншими міністерствами позбавить таких можливостей молодь.

У зв’язку з поширенням інформації, що виходить з оточення Президента України Володимира Зеленського, про створення єдиного гуманітарного міністерства з існуючих зараз Міністерства молоді і спорту, Міністерства культури та Міністерства інформаційної політики, новообрану владу просять прислухатись до думки молоді та провести публічні обговорення реформи об’єднання міністерств.

А молодіжні організації закликають підписати відкрите звернення до Президента та новообраних депутатів від Тернопільської області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео