Орест Сарматський

Бізнес на мурахах: колишній військовий продає мурашині ферми (Агроновини)

0201 (Copy)

Колишній учасник бойових дій на Донбасі Олександр Іваницький розводить мурах і продає мурашині ферми. Найдешевша ферма з такими комахами коштує 1 тис. грн. Їх купують як для дітей, так і для серйозних бізнесменів, пише «Агро-Центр» з посиланням на «Донецкие новости».

– Ідею ферми підглянув в серіалі «Альф», подумав, що це буде мати попит, – зазначає чоловік.

Мурашина ферма складається з колонії комах і формікарія.

– Спочатку Олександр виготовляв формікаріі зі скла. Потім зрозуміли, що це не дуже безпечно і перейшли на пластик, – каже майстер.

Хлопець не тільки продає мурашині ферми, а й вчить доглядати за комахами.

– Мурахи не викликають алергії і вчать дітей відповідальності, – пояснив вибір свого бізнесу колишній військовий.

0202 (Copy)
0202 (Copy)

John Deere випустив міні-трактори серії 3D

В асортименті компанії John Deere з’явилися нові мінітрактори серії 3D. До серії входять моделі 3025D, 3035D та 3043D, пише «Агро-Центр».

Розробники розповідають, що ця серія тракторів врахувала усі побажань операторів. Трактори серії 3D оснащені трансмісією з зубчастим приводом і мають три варіанти потужності.

– Нашим клієнтам потрібні потужні машини, які здатні впоратися з безліччю видів робіт. І не важливо, чи це велика площа землі і потрібна проста надійна машина для широкого діапазону робіт, чи вирощують горіхи і фрукти та потрібен надійний трактор – серія 3D є чудовим рішенням, – підкреслив менеджер з маркетингу продукції John Deere Демарк Коул.

Трактори серії мають три варіанти потужності: 25 к.с., 35 к.с. і 43 к.с., вага становить 1260 кг, а тягове зусилля 1814 кг.

Довга колісна база і ширина підвищують стабільність машини і забезпечують плавну їзду, навіть на поганій поверхні. Ці трактори мають малий радіус розвороту та гідростатичну систему керування, яка забезпечує маневровість з мінімальними зусиллями оператора.

Трактори серії 3D мають потужний зчіпний пристрій і трьохточкову зчіпку, яка може підіймати до 725,7 кг. Двонасосна гідравлічна система дозволяє користувачам одночасно керувати і піднімати навантажувач. Поки один насос відповідає за керування, другий керує іншими гідравлічними функціями.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео