Блаженніший Святослав нагородив Патріаршою грамотою владику Василя Семенюка

patriarhv

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав нагородив Патріаршою грамотою владику Василя Семенюка, архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського, з нагоди трьох ювілейних дат.

На переконання Блаженнішого Святослава, багатолітнє святительське служіння митрополита Василя слугує взірцем життя доброго пастиря для семінаристів і випускників Тернопільської духовної семінарії, до будівництва і розвитку якої він доклав багато зусиль.

- У вашій особі священнослужителі бачать духоносного старця, який завжди готовий надати щиру підтримку та розраду,- додає Блаженніший Святослав.Для сотні тисяч вірних нашої Церкви ви стали турботливим батьком і ревним проповідником Христової правди. У новітню історію нашої Церкви і Батьківщини ви вже вписані як великий будівничий Марійського відпустового місця в Зарваниці, яке на сьогодні стало всесвітньовідомою паломницькою святинею. На вашому прикладі віруючі люди вчаться любити Богородицю і молитися до Неї.

Також наголошується на активній участі митрополита Василя Семенюка в діяльності Синоду Єпископів УГКЦ та безумовного авторитету серед владик, що сприяло прийняттю багатьох важливих рішень для блага Церкви,зазначає Тернопільсько-Зборівська архиєпархія.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео