Віра Олександрович

Тернопільщина: за що і кому повернуть майже 10 мільйонів гривень

Гривні

Про своє право на податкову знижку заявили понад 4 300 жителів Тернопільщини.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж цього року 4 323 мешканці нашого краю подали декларації із метою отримання податкової знижки, - уточнюють у податковій. - Вони задекларували 57 млн грн понесених витрат. Порівняно з відповідним торішнім періодом, кількість таких декларантів зросла на 224 шт., а сума витрат – на 11 млн грн.

Майже 88%, або 3 784 жителі Тернопільщини подали декларації на отримання податкової знижки через понесення витрат на навчання.

- Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб тому, що були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 469 осіб, а це – 11% від загалу декларацій, - додають у податковій. - Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами і понесеними витратами в оплаті допоміжних репродуктивних технологій та усиновленні дітей скористалися, відповідно, 39 і 17 краян.

Повернуть кошти і 7-ми декларантам, які понесли витрати у зв’язку із переобладнанням транспортних засобів, а також 4-м особам, які сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла, і 3-м - які здійснювали пожертвування.

- За наслідками перерахунків жителям Тернопільщини повернуть 9,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), - кажуть у податковій. - Майже 90% від вказаної суми декларанти вже отримали.

У податковій принагідно нагадали: правом на податкову знижку за підсумками минулого року громадяни можуть скористатися аж до кінця поточного.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео