Оксана Бучко

Тернополянка Ольга Серафин допомагає позбутись зморшок на обличчі (фото, відео)

unnamed (1)

Зберегти красу і молодість обличчя можна без пластики та ін’єкцій. Гімнастика для обличчя – фейсбілдинг – допоможе попередити появу заломів, набряків, носогубних складок, або ж забрати уже очевидні проблеми. Як зробити це правильно і оперативно, знає тренер із гімнастики для обличчя та здоров’я тернополянка Ольга Серафин.

Сьогодні тренер розпочинає курс у тернопільському фітнес-клубі. І ділиться секретами збереження молодості із читачами «Терену».

- Як усе почалось?

- Міміка і жести - це те, що потрібно в моїй роботі з англійської мови. Адже моя основна професія – викладач. Але непотрібна міміка та її часте використання робить заломи на обличчі. Через те, що ми піднімаємо брови чи щиро усміхаємося можуть залишитись сліди. А у віці до 30 років фейсфітнесом і контролем емоцій можна зробити хорошу інвестицію у вічну красу. Адже на обличчі є багато м’язів. І їх, як м’язи тіла, слід підтримувати в тонусі – качати і розслабляти за допомого масажних практик.

Наша слов’янська міміка – це незадоволений вираз обличчя – звідси міжбровки і кутики рота опущені вниз. Губи закручуться всередину, можливо ви помічали у старших жінок замість губ залишається дві тоннньких смужки, Наші жувальні м’язи в спазмі – через неправильний прикус, який спричинений сколіозом, стрес, який ми стримуємо у собі, стискаючи зуби, жування на один бік робить не лише спазм, а й два різних профілі.

Ще одна проблема для більшості нашого населення – сутулість. Шия, як у черепашки, яка висуваєтся вперед. Через неправильну поставу відбувається насовування фасцій, особлива із віком – це у свою чергу тягне за собою багато проблем, як «холка» для прикладу, опущення внутрішніх органів.

67690940_3200077573337522_4160589172446330880_n
67690940_3200077573337522_4160589172446330880_n

Також мімічні звички можуть тримати в гіпертонусі м’яз, що піднімає верхню губу і крило носа;  м’яз, що піднімає верхню губу, і м’яз, що піднімає кут рота (разом вони складають квадратний м’яз верхньої губи). Ці м’язи «відповідають» за початок носогубок. Тоді між нижніми віками і верхньою губою видно щільний «валик». А спазмовані, укорочені скулові м’язи підсмикують середню частину носогубної складки. Відтягнутий донизу м’яз, що опускає кут рота, створює нижню частину носогубок. Якщо м’язи в гіпертонусі, то їх слід розгладжувати і розправляти.

67646384_360993401244024_3645772591093776384_n
67646384_360993401244024_3645772591093776384_n

За цим усім треба слідкувати. А ще робити масаж голови та робити все можливе, щоб скальп голови був рухомий.

Я почала цього навчатись і вникати у всі ці процеси. У мене все вийшло. Тому  я вирішила оволодіти цією професію і допомогти іншим залишатися красивими та здоровими.

- Кому і для чого потрібно займатися фейсфітнесом?

- Можу сказати так: «Усім без вийнятку!» І робити це треба систематично, як і качання всіх інших м’язів.

На превеликий жаль, люди приступають до вирішення проблеми у міру її виникнення, не роблячи нічого, щоб ця проблема взагалі не з’явилася у їхньому житті! Якщо вам за 40, потрібно вже працювати з явними ознаками, які були викликані віком, стресом та  мімікою, залишивши  на вашому обличчі зовсім не позитивні відбитки!  А от коли вам за 20, то ми працюємо із протидією виникнення процесів старіння, закладаємо фундамент для вічної молодості та боремося із ще маловираженими проблемами, такими як:

  • морщинки на лобі!
  • набряки!
  • носогубні складки!
  • спазмом м’язів обличчя!
  • нососліскою!
  • висипаннями на шкірі!
  • запуском лімфотоку!
  • мімічними зморшкам навколо очей!
  • «кільця венери»

 -Як змінюють вправи обличчя?

-Очі стають виразніші, адже м’язи навколо очей у нас у гіпотонусі,  через це верхня повіка опущена навіть у молодих дівчат!  За допомогою вправ для очей покращується і зір. Губи набувають об’єму та чіткого контуру. Скули стають красивіші, багато хто мріє про гострі скули, фейсфітнес вам у цьому допоможе. Щічки - також стануть пружними, адже м’язи щік також у гіпотонусі. 

67798389_2328999720707242_6188043340815007744_n
67798389_2328999720707242_6188043340815007744_n

- Як на появу проблем обличчя впливає міміка?

- Однією протидією у появі зморшок, навіть у молодому віці, - є контроль міміки! Прослідкувати насправді неважко за певною однотипною дією на вашому обличчі, яка в майбутньому може призвести не лише до появи залому на вашому обличчі, але й до появи другого підборіддя, обвислих щік, постійного набряку під очима та появи носогубних складок! Дивуєтеся і піднімаєте брови? Ось вам і зморшки на чолі! Сидите у телефоні або читаєте книжку, гляньте під час цього процесу на себе у дзеркало! Зведені брови? Піднята брова? Хорошим прикладом непотрібної та несвідомої міміки може слугувати ковтання слини. При цій щоденній, багаторазовій дії ми задіюємо не лише під’язичну ділянку та гортань, жувальні м’язи, щоб ковтнути, а й кутики рота та губи або шию! Середньостатистично люди ковтають приблизно 600-2000 ( в залежності від слиновиділення) раз за день! Уявіть це, стільки  разів ми в своїй міміці щоденно використовуємо м’язи обличчя, які не мають ніякого відношення до цієї дії. А в свою чергу призводять  до спазму м’язів або заломів у певних місцях. Додатком до цього може бути позіхання з широко відкритим ротом, задіюючи носогубку або щирий сміх! Помічали за собою таке? Позіхати та сміятися правильно можна навчитися усім без винятку! Контроль емоцій – також річ доступна для кожного.

IMG_0615
IMG_0615

IMG_0616
IMG_0616

[embed]https://youtu.be/rbWwasn3GKE[/embed]

- А як щодо правильної осанки?

-Це робить нас щасливішими і впевненішими! Ви запитаєтеся, як це можливо? Усе у нашому тілі взаємопов’язане! Коли ми засмучені та розчаровані, а інколи і в депресії - все це відображається не лише у нашому настрої, а й у нашій поставі!

Наша шия - опущена, очі - сумні, плечі - сутулі, а спина - вигнута дугою! Таким чином тіло секретно відображає наш душевний стан! А це в свою чергу є причиною появи сумних гримас на нашому обличчі, які залишають нікому не потрібні зморшки на нашому обличчі, прискорюючи процес старіння! Здавалося б, яке відношення має постава та настрій  до зморшок?! Дівчаточка, хребет - це стержень нашого тіла, це - як у дереві стовбур, якщо його пошкодити, як би не старатися, дерево засохне!

Саме тому, мої прекрасні леді :

1. Випряміть спину!

2. Розправте плечі !

3. Підніміть голову!

4. Тягніться маківкою голови вгору!

5. Уявіть, як хмаринка штовхає вас у спину вперед до ваших мрій !

6. Дихайте глибоко (носом) на повні груди!

7. Дівчата, не забудьте напружити сідниці, це також допоможе у триманні правильної постави!

Результат не змусить себе чекати. Ви відчуєте себе:

  • здоровішими;
  • стрункішими;
  • сильнішими;
  • впевненішими;
  • активнішими;
  • розумова активність та настрій покращаться.

- Які ще частини тіла задіяні у фейсбілдингу?

-Шия. Із неї починається наше обличчя. Саме краса шиї надає йому благородства, а її старіння - в першу чергу видає вік!  Бачили фото у профіль видатної Нефертіті? Це ідеал краси, який визнаний віками! Стрункість її шиї вражає!

На жаль, сьогодні ми всі дивимося на себе в анфас і забуваємо про свій профіль! А наші профілі, повірте, не в найкращому стані! Особливо, якщо ми проводимо більше 8 годин за комп’ютерним столом, виконуємо, так звану офісну роботу, а ще сидимо в наших гаджетах! Максимум, що жінки помічають з часом, це горбик на задній частині шиї, «холка» іншими словами!

Шийний відділ складається із 7 хребців і в нормі має бути трішки прогнутим! Зазвичай із віком він просідає і деформується, міняючи статику! В результаті цей вигин гіпертрофується і шийні хребці починають провалювалися всередину шиї! Тому задня поверхня шиї зменшується! Помічали «кільця венери», вони є по всій поверхні шиї, не лише спереду!  Плюсом до всього вище сказаного є те, що плечі наші теж змінюють своє місце положення, стають сутулими та піднятими вгору, і шия просто зникає, особливо задня її частина! Все це не дозволяє крові нормаль циркулювати у нижні частині обличчя.  Протестуйте свою шию виміряйте передню поверхню шиї ( від підборіддя до ямки а грудному відділі) та задню частину ( від 1 хребця до 7 він найбільше буде виділятися серед інших) шиї! Яка частина коротша? Нахиліть голову вправо та вліво? Відчуваєте дискомфорт?! Можете майже вушком дотягнутися до плеча? Спробуйте заглянути собі за спину? Де ваше підборіддя ? Якщо підборіддя знаходиться над ключицею, тоді це проблема, якщо над плечем, супер.

Тому, дівчата кожен ранок, та не тільки ранок, а й вечір, коли відчувається напруга у шиї, ретельно розминаємо шию, нахиляючи її, роблячи півоберти, все як на уроках фізкультури! Уявіть, що у вас до маківки голови прикріплена ниточка, яка постій тягне вашу голову вгору, витягуючи шию!Розминайте задню поверхню шиї ! І будьте жіночними та витонченими!

Фото, відео з архіву тренера

Вибір читачів за тиждень

Відео