Віра Олександрович

Тернопільщина: штрафи призначили тим, хто «хімічив» на митниці

Митниця

Працівники Тернопільської митниці вже виявили різних порушень митних правил на понад 4 млн грн. До суду фахівці передали 4 справи.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Протягом 6-ти місяців цього року посадовці Тернопільської митниці ДФС склали 57 протоколів про порушення митних правил на загальну суму 4 млн 013,7 тис. грн, - уточнюють у податковій. - Серед них: 5 протоколів про неправомірні операції з товарами, митне оформлення яких не закінчено, або з товарами, що перебувають на тимчасовому зберіганні під митним контролем, ще 38 – про перевищення строку доставки товарів до органу доходів і зборів призначення.

Окрім того, 3 справи відкрили за ст. 481 МКУ – «перевищення строку тимчасового ввезення товарів»; 9 – за ст. 483 МКУ – «дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю», а також по одній - за ст. 484 МКУ – «зберігання, перевезення чи придбання товарів, ввезених на митну територію України з приховуванням від митного контролю» і за ст. 485 МКУ – «дії, спрямовані на неправомірне зменшення розміру належних до сплати митних платежів».

- У звітному періоді розглянули 47 справ про порушення митних правил і винесли постанови про притягнення осіб до відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму 410,9 тис. грн, - пояснюють у податковій. - До суду передали 4 справи про порушення митних правил на загальну суму 197,5 тис. грн.

У першому півріччі від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці до держбюджету перерахували майже 257 тис. грн.

- Також із початку цього року з метою перевірки автентичності документів, поданих до митного контролю і митного оформлення, до уповноважених органів іноземних держав направили 7 запитів, - додають фахівці.

За звітний період у Тернопіль надійшло 6 відповідей від митних органів іноземних держав. За результатами їх опрацювання, на митниці завели 5 справ про порушення митних правил на загальну суму майже 3 млн 400 тис. грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео