Віра Олександрович

Про зубожіння на Тернопільщині навіть мови нема

гроші

Понад 2,3 млрд грн різних податкових платежів уже надійшло до місцевих скарбниць на Тернопільщині.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Надходження місцевих бюджетів Тернопільщини за 7 місяців цього року склали 2 млрд 315,4 млн грн, а це – «плюс» 158,7 млн грн до очікуваного, - уточнюють у податковій. - У порівнянні з аналогічним періодом 2018-го приріст надходжень місцевих скарбниць склав 409,7 млн грн, або на 21,5% більше.

Лідерами серед платежів, що складають значну частку цих бюджетів, залишаються податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиний податок і плата за землю.

- Так, до місцевих скарбниць перерахували 1 млрд 579,4 млн грн ПДФО, - кажуть у податковій. – Це - аж на 306 млн грн більше, ніж 7 місяців торік. Суб'єкти малого і середнього підприємництва сплатили 349,3 млн грн єдиного податку. Приріст цього платежу до відповідного періоду 2018-го склав 53,2 млн грн. 

Податкові надходження від плати за землю склали 204,9 млн грн. Місцеві громади додатково отримали 36,6 млн грн. У порівнянні з минулим роком рівень сплати зріс на 35,1 млн грн, або на 20,7%.

- Крім того, місцеві бюджети отримали 67,2 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, і 56,3 млн грн акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції, - додають у податковій.

Нагадаємо, на території Тернопільщини вже діють 52 об’єднані територіальні громади (ОТГ). Вони, безумовно, зацікавлені у наповненні місцевих скарбниць. Тому фіскальна служба тісно співпрацює з органами місцевого самоврядування задля пошуку резервів і розширення бази оподаткування місцевих платежів.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео