Віра Олександрович

Дитяче кафе у центрі Тернополя незабаром помре остаточно (фото)

Будівлю колишнього дитячого кафе «Женя-Женічка», розташовану в самому центрі Тернополя, почали обгороджувати сьогодні, 7 серпня. І, судячи із наявної інформації, там планується масштабна будова.

Як вказано на спеціальному банері, наразі йдеться про «реконструкцію із розширенням існуючого кафе». Вказана навіть його майбутня площа.

ЖЖ3
ЖЖ3

Втім, тернополянам відомо, що навколо забудови цієї території ще із 2012 року триває спір. Більше того, люди, які мешкають у кількох будинках по сусідству, свого часу дійшли із протестом і претензіями не лише до зали міської ради, а й до суду.

ЖЖ1
ЖЖ1

Працівники, які сьогодні встановлювали паркан навколо вказаної території, – небагатослівні. Мовляв, нам сказали – ми обгороджуємо, нічого не знаємо. Якщо і ви забули, про яку будівлю мова, то нагадаємо, що під час виборчої кампанії 2014 р. її щедро прикрашали плакати і атрибутика кандидата в президенти Петра Порошенка. Там містився його виборчий штаб у Тернополі. А за 2 роки перед тим у міськраді дали дозвіл на будівництво багатоповерхівки на цьому місці. Зачепити мали і дитячий майданчик.

ЖЖ2
ЖЖ2

Однак через протести обурених мешканців сусідніх будинків і публічні виступи деяких міських депутатів будівництво так і не розпочалося. Що станеться із об’єктом тепер? Очевидно, його взагалі знесуть, бо навіть вивіска є: «Об’єкт підвищеної небезпеки. Вхід категорично заборонений».

Нагадаємо, коли у 2012-му представляли новобудову, то йшлося про 5-квартирний 5-поверховий елітний будинок. У міській раді стверджували, що, по-перше, громадських слухань у таких випадках проводити не потрібно. По-друге, рішення депутати приймали згідно із нормами діючого законодавства. Забудовником і тоді мав бути «Креатор-буд». Робочий проект будинку для них розробляла львівська фірма «Укрбудсервіс». Будинок, на думку фахівців, повинен був замкнути історичну забудову вулиць Валової і Сагайдачного. Чи буде новобудова мати такий же вигляд, як планувалося, – не відомо. Поки що вихідних документів і проекту біля вказаної території немає.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео