Конкурс «Малі міста – великі враження»: троє переможців з Тернопільщини

659b810750d3d1de6a9cfa729339ca88

Конкурс «Малі міста - великі враження» започатковано Міністерством культури України минулого року. Він фінансується з державного бюджету, а його мета – підтримка культурних ідей у невеликих населених пунктах та об’єднаних територіальних громадах.

Так, підтриманий проект Збаразької міської ради «Битва за Незалежність. Збараж 1649» (середні проекти). З-поміж переможців – Байковецька сільська рада з проектом «Створення музею-скансену черняхівської культури. Перші кроки», який реалізовуватиметься у с. Чернелів-Руський, та Державний історико-архітектурний заповідник у м. Бережанах з ідеєю «Berezhany: the lost trail of Ferenc Rakoczi” (Бережани: загублена стежка Ференца Ракоці)» (малі проекти).

Рік тому на конкурс було подано 167 ініціатив, з яких 8 стали переможцями. Цього року кількість ідей номінантів сягла вже 182, а кількість переможців – 74 (СПИСОК). Загальний обсяг фінансування цих культурних пропозицій складе 41,3 млн грн.

Усі проекти — переможці конкурсу культурно-мистецьких проектів “Малі міста — великі враження” будуть реалізовувавтися у 2019 році на умовах співфінансування з державного бюджету, додає Тернопільська обласна рада.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео