У Підволочиській ОТГ планують створити громадський простір

d2fbd0db86b44ca7b26bd2de0eb899b4

Робоча група з місцевого економічного розвитку Підволочиської ОТГ, до складу якої увійшли представники місцевої влади, бізнесу, громадських організацій, молоді, освіти, визначила проект, який реалізовуватиметься в межах LED компоненту в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Таким проектом буде «Міський парк – громадський  простір, відкритий для мешканців та бізнесу», який передбачає облаштування відкритого громадського простору у центральному парку Підволочиська.

Чому саме цей проект визначений пріоритетним?  При напрацюванні стратегії розвитку громади, за результатами опитування мешканців, одним із пріоритетів розвитку громади було визначено облаштування відпочинково-культурних зон.

Головним аргументом членів робочої групи було те, що  у парку відбуваються масово-розважальні заходи  для мешканців Підволочиська та інших населених пунктів громади. Але на сьогодні парк перебуває  у неналежному стані: відсутній громадський туалет, немає закладів харчування, ні стаціонарних, ні мобільних. Благоустрій території проводився кілька десятків років тому і не задовільняє сучасні естетичні запити мешканців. Проблемою також є недостатня кількість відпочинково-розважальних послуг для активного відпочинку мешканців громади, особливо дітей. Основними заходами проекту будуть: комплексний благоустрій території парку; облаштування відпочинкових зон та місць для бізнесу;  спорудження сучасного громадського туалету.

Робоча група звертається до небайдужих мешканців громади долучитися до обговорення цієї проектної ідеї та очікує на зауваги, пропозиції , які дозволять  доповнити або розширити бачення реалізації цього потенційного проекту, пише Тернопільська обласна рада.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео