Віра Олександрович

Нового керівника Тернопільської ОДА хочуть привітати у відремонтованому залі

Облрада

Обранців Тернопільщини на сесію планують зібрати аж у кінці серпня. Наразі в обласній раді триває підготовча робота до цього засідання.

Нагадаємо, 4-те виїзне засідання 11-ї сесії відбулося ще 25 червня. Тоді депутати встигли розглянути чимало пунктів порядку денного. Причому серед прийнятого було багато обласних програм (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). Відтоді обранців краян більше не збирали.

Зокрема, упродовж липня у Тернопільській обласній раді всі були зайняті серйозною справою – відбирали кандидатів на посади головних лікарів закладів охорони здоров’я.

- Конкурси на заміщення вакантних посад директорів/головних лікарів в обласних медичних закладах, то – дуже важлива річ, - говорить перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний. – Це наші комунальні установи. Їх загалом – понад 30. Тобто щодня у нас проходило по два засідання комісій. Робота – клопітка. Ми мусили цю процедуру завершити.

Паралельно в обласній раді тривала підготовка до наступного засідання сесії.

- Питання накопичуються, - додає Василь Деревляний. – Однозначно, було б дуже добре, щоб до сесії призначили нового голову ОДА. Щоб він, у певній мірі, навіть встиг розібратися із господаркою краю. Сказав що і як нам далі робити, бо ситуація наразі – невтішна. Точно відомо, що перевиконання бюджету за пів року немає, а тому коштів на допомогу лікарням та інше не буде. Окрім того, попереднє керівництво ОДА спустошило казну. Вони вибрали всі гроші на ремонти доріг.

За словами Василя Деревляного, зібрати обранців краян на сесію планують аж у кінці серпня. До того часу обіцяють нарешті завершити ремонт у конференц-залі на вул. Грушевського, 8. Тож вітати нового очільника Тернопільської обласної держадміністрації. депутати вже планують в оновленому залі (ремонт триває із кінця 2018 р. – прим.).

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео