Орест Сарматський

«Засекречена» установа з Тернопільщини замикає ТОП- 100 найбільших підприємств-забруднювачів України

630_360_1365694980 (Copy)

Держводагентство оприлюднило перелік найбільших підприємств-забруднювачів

Цей перелік сформований на підставі даних державного обліку водокористування за результатами поданої суб’єктами господарювання звітності про використання води у 2018 році, повідомляє пресслужба відомства.

- До переліку забруднювачів увійшли підприємства, які скидають в природні водні об’єкти зворотні (стічні) води без очистки або після очисних споруд і якість яких не відповідає встановленим у дозволах на спеціальне водокористування гранично допустимим скидам, - зазначається у повідомленні.

Майже дві третини підприємств, що увійшли до антирейтингу «ТОП-100» розташовані на території 5 областей: Дніпропетровська – 24; Донецька – 19; Львівська – 7, Харківська – 7, Луганська - Найбільше підприємств-забруднювачів належать до комунальної галузі – 74, промисловості – 18 (з них найбільші це підприємства чорної металургії - 6).

А замикає цей антирейтинг установа із Чорткова. Із абревіатури ВУВКГ м.Чортків, пересічному читачеві важко зрозуміти, про яке підприємство йдеться. Вочевидь це щось пов’язане із водним та комунальним господарством. Можливо, уважні користувачі соцмереж допоможуть розшифрувати цю «таємничу» організацію, яка псує природу.

Фото: Укрінформ

Вибір читачів за тиждень

Відео