Оксана Бучко

Тернополянам на замітку: як планувати бюджет, щоб вистачило на відпочинок в екзотичній країні

tailand-pkhuket

Подорож в екзотичну країну – чи не найкращий варіант відпочинку від роботи. Та це задоволення не з дешевих. І допоможе здійснити таку мрію правильне бюджетування, радить тернополянам Іван Омелян.

 Основа досягнення будь-якої цілі то хороше планування, пише він. А основа хорошого життя це хороша робота та мудрий розподіл заробленого. Просійте свій заробіток через 3 сита:

  1. Захищені статті вашого бюджету в мене це оренда квартири, харчування, виховання сина. Це видатки, які точно потрібно забезпечити кожного місяця.
  2. Тепер частину грошей забере зона інших поточних витрат. Сюди входять речі, які вам допомагають жити і працювати авто, купівля нового одягу, техніки і т. д.
  3. Інвестиції. Це сито забере гроші на навчання, депозит, відкриття бізнесу чи страхування. Це треба робити.
  4. І от те, що лишилось тепер від вашого заробітку, можна витратити на подорожі, відпочинок, винагороди або інші ваші пріоритети.

В мене виходить 5-10% від доходу відкладати в фонд подорожей. Цього достатньо, щоб хоч раз на рік потратити гроші на квитки до екзотичних країн, де жити можна дешевше, ніж в Києві.

До речі, якщо зараз по акціях взяти квитки, то взимку можна вже летіти досліджувати нові краї біля екватору, додає Іван.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео