Що найчастіше цуплять пасажири у поїздах, розповіли в Укрзалізниці

поїзд крадії

Лише від початку року клієнти «Укрзалізниці» поцупили у поїздах речей на 400 тис. грн. У хід йшло все – від склянок до ковдр та подушок. Рушники та постільна білизна, до слова, користуються у недобросовісних пасажирів найбільшою популярністю.

- Найбільше українцям до вподоби рушники – їх поменшало майже на 2,5 тисячі. Далі за популярністю йдуть простирадла та наволочки, їх забрали 957 та 875 штук відповідно. Також пасажири вкрали 638 ковдр. Посуд користується трохи меншим попитом. Так, на сувеніри розібрали 456 підстаканників, 360 чайних ложок та 180 склянок, - повідомляють в «Український інтерес».

Найменш до вподоби липким на руку пасажирам подушки. Їх викрали лише 47 штук. Ймовірно, через те, що вони не в кращому стані.

Також клієнтам «Укрзалізниці» пояснюють про відповідальність за крадіжку.

- Якщо хтось вкрав річ, вартість якої не перевищує 192 гривень, це вважатиметься дрібної крадіжкою. За це можуть оштрафувати на 10-30 неоподаткованих мінімумів (170-510 гривень), направити на виправні роботи або накласти адміністративний арешт на 5-10 днів. А от якщо викрадена річ коштує більше за 192 гривні, це вважатиметься таємним розкраданням чужого майна та тягне за собою вже кримінальну відповідальність, - зазначають у повідомленні.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео