Віра Олександрович

Шахрай, який прикидається експертом, лякає продавців магазинів у Тернополі

Шахрай_ф

Особливий шахрай орудує у Тернополі. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в області.

Уже відомі випадки, коли чоловік пенсійного віку у магазинах обласного центру вимагав у продавців медичні книжки, копії дозвільних документів на здійснення підприємницької діяльності та представлявся працівником Держпродспоживслужби. Ім’я і прізвище вказував вигадане. Жодних документів не представляв, тобто ані наказу, ані направлення на перевірку чи посвідчення шахрай не мав. Втім, деякі люди йому вірили.

- Також, нам стало відомо, що пенсіонер купує м’ясні і ковбасні вироби у торгівельних точках міста, а через декілька днів повертається у магазин і заявляє про те, що продукт був зіпсутий, скаржиться на погіршення стану здоров’я через вживання куплених виробів, вимагає кошти на лікування, - кажуть фахівці. - У разі відмови продавцем чи підприємцем, посилається на існування «зв’язків» із Держпродспоживслужбою. Окрім того, погрожує штрафами і закриттям магазину.

У Держпродспоживслужбі припускають, що згаданими шахрайськими діями займається одна і та ж людина. Тому у разі виникнення таких ситуацій експерти попросили продавців, адміністраторів, завідувачів магазинів і підприємців, а також свідків подібних ситуацій терміново повідомляти на лінію «102».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео