Віра Олександрович

Тернопільщина: любиш їздити із комфортом, мусиш за це заплатити

AvtoPodatok

Власники авто на Тернопільщині вже сплатили майже 2,4 млн грн транспортного податку. Левову частку цієї суми наразі внесли юридичні особи.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– За 7 місяців до місцевих бюджетів Тернопілля власники авто сплатили 2 млн 386,5 тис. грн транспортного податку, – уточнюють у податковій. – Це – більше очікуваного на 324 тис. грн.

Що цікаво, власники автомобілів-юридичні особи сплатили 1 млн 398,1 тис. грн, що на 35,7 тис. грн більше, ніж у відповідному періоді торік.

– Фізособи поповнили місцеві скарбниці, сплативши 988,4 тис. грн цього платежу, – додають у податковій.

Слід нагадати, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, у тому числі – нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно із чинним законодавством власні легкові автомобілі, із року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) і середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

– Зауважмо, у 2019-му йдеться про вартість авто в 1 млн 564 тис. 875 грн, – пояснюють у податковій.

До слова, ставку податку встановлюють з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео