Дарія Шевченко

На Тернопільщині відсвяткували закінчення жнив (відео)

Учора, 18 серпня, у селі Настасів зібралось чимало люду, аби відсвяткувати традиційне «Свято хліба та урожаю», яке проводять уже 20-ий рік поспіль. Захід також символізує закінчення жнив.

- Ми сьогодні святкуємо, ми відпочиваємо, але відпочиваючи, не забуваймо дякувати. В першу чергу Господу за те, що дав нам можливість жити так, як ми живемо. Дякувати всім тим, хто сіяв той урожай, збирав його, - зазначив голова Настасівської ОТГ Микола Злонкевич.

Організували дійство представники компанії «Агропродсервіс» на знак подяки пайовикам за плідну працю протягом жнив. Генеральний директор підприємства Андрій Баран підкреслив, що це свято особливе, адже припало на період відзначення 20-ої річниці від часу заснування компанії.

- Сьогоднішнє свято особливе тим, що воно проходить в рік 20-тиріччя компанії. Це 20-ті обжинки «Агропродсервіса». Кожні обжинки, як і кожен сільськогосподарський рік, відрізняються один від одного і ми, хлібороби, завжди говоримо, що дуже залежимо від погодних умов, кожного року: «Так, були труднощі», але наші працівники прикладають максимум зусиль для того, аби ми могли збирати хороший урожай, - каже Андрій Баран

На свято завітав і новообраний народний депутат Верховної Ради України Іван Чайківський, який подякував людям за довіру та сказав, що спільними зусиллями можна підвищити соціальний рівень українців.

- Залучення інвестицій, створення робочих місць та виробництво з доданою вартістю – ось те, що дозволить дати поштовх для економіки, збільшити бюджет та підвищити зарплати. Я хочу, щоб українці не економили, я хочу, щоб кожен з вас заробляв більше, - зазначив Іван Чайківський.

Під час заходу кращих працівників жнивної кампанії 2019 нагородили відзнаками.

- Працюю вагарем вже 12 років. Робота надзвичайно подобається. Мабуть, чимось я себе проявив в цій непростій повсякденній роботі. Останніми днями ми приймали по 3000 тонн зерна і робота йшла швидко та якісно, - розповідає працівник відділення «Агропродсервіс» у Козівському елеваторі.

Гостей свята пригощали паляницями з маком, пампухами з молоком з власних ферм, яблуками з місцевого саду та традиційним аграрним кулішем, які приготували господині підприємств-партнерів компанії «Агропродсервіс». Для дітей були облаштовані атракціони та ігрові майданчики.

- Свято мені надзвичайно сподобалось, дуже гарна атмосфера, погода не підвела. Першим приємним моментом було те, що нас пригощали маківником, хоч ми його готуємось їсти завтра. Я впевнена, що такі свята є дуже доброю ініціативою, тому що сьогодні українське село треба відроджувати і розвивати. І коли громада збирається разом, вона обєднується, кожен може продемонструвати свої таланти, здобутки та досягнення, - ділиться враженнями Надія.

Завершилося свято концертом відомих місцевих естрадних виконавців.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео