Оксана Бучко

Тільки одна школа з Тернополя потрапила в сотню кращих

33_main-686x445

Рейтинг кращих шкіл України склали на інформаційному освітньому ресурсі «Освіта.ua». У топ-200 є два заклади з Тернополя та два з Тернопільської області. У першій сотні – лише один тернопільський заклад. на 37-й позиції.

Це – Тернопільська Українська гімназія ім. І. Франка, яка розташувалася на 37-й позиції. Там середній бал ЗНО – 173,3. Закриває сотню заклад  Тернопільської області – також гімназія у Чорткові (Чортківська гімназія імені Маркіяна Шашкевича). Бал ЗНО – 172,3, пише osvita.ua. Рейтингові бали відрізняються за рахунок різної кількості учнів та складених тестів – 153,6 (Тернопільська Українська гімназія ім. І. Франка) та 148,6 (Чортківська гімназія імені Маркіяна Шашкевича).

На 161-й позиції – Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 3 з поглибленим вивченням іноземних мов, на 165-ій – НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1-гімназія» м. Копичинці Гусятинського району.

А лідером рейтингу стали наші сусіди зі Львова, де показали високі результати ЗНО абітурієнти Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео