Віра Олександрович

У Білій під Тернополем без скандалів ніяк не можуть обійтися (відео, фото)

Снимок2

Жодної сесії – без скандалу! Схоже, саме таким принципом керуються у Білецькій об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) відтоді, як її утворили.

Друге пленарне засідання 13-ї сесії Білецької сільської ради, що відбулося 7 серпня, винятком не стало. Більше того, через конфлікт, що розгорівся на початку, воно навіть могло і не розпочатися.

– Я звертаюся до вас, депутати. У мне вже немає ні сил, ні можливості, ні нічого. Не починати цю сесію, нічого не робити, поки не буде підписана моя заява, – відразу взяла слово Зоя Пелешок, депутат від округу №22. – Якщо ми не можемо захистити одного депутата, то як ми зможемо захищати інтереси виборців? Гріш вам ціна як депутатам! Я прошу всіх вас встати і мене підтримати.  

Снимок
Снимок

Жінка стверджувала, що її 7 місяців тому незаконно звільнили і відтоді вона бореться за те, щоб її знову працевлаштували (дозволений термін перебування її на обліку у службі зайнятості вже завершується – прим.). Причому пані Пелешок стверджувала, що за цей час вже навіть отримувала погрози, зокрема, і від голови ОТГ.

– Я розумію, що я вже сама із вами ради не дам, – бідкається жінка, звертаючись до голови ОТГ Дмитра Малика. – Ви не тримаєте слова. Вчора ми говорили про одне, а нині – вже мова зовсім інша… Ви себе рахуєте олігархом, що ви всі питання «порішаєте», а в мене таких коштів нема…

На сайті Білецької громади вказано, що жінка – секретар виконавчого комітету Плотицької сільської ради Тернопільського району. Нині вона, вочевидь, претендує на посаду соціального працівника, який опікуватиметься соціально-незахищеними жителями Білецької громади. Причому рішення ради з цього приводу депутати уже ухвалили. У дискусії взяли участь кілька депутатів, у тому числі – Надія Тищук.

Снимок3
Снимок3

– Для кого ми того громаду робили? То – не фірма «Фантазія»! Дякуючи вам я не можу вирішити своє питання вже 7 місяців, – бідкалася пані Пелешок.

Чим завершився скандал, який вона ініціювала, можна пересвідчитися на відео, оприлюдненому на каналі YouTube 18 серпня.

– Я не створював цю громаду «під себе» і не йшов сюди, щоб доробитися, – апелює Дмитро Малик. – Я – забезпечений усім. І мені дуже тяжко, коли, вибачте, ось так вибирають очі… Якщо це рішення – законне, то я його підпишу. Через п’ять днів, як усі інші рішення сесії…

Снимок4
Снимок4

Лише після цього депутати взялися до ухвалення робочих питань. До речі, інформація про черговий скандал на засіданні також «вихлюпнулася» у соціальні мережі, зокрема, у групу «Мешканці с. Біла Тернопільського району», створену у «Фейсбуці» місцевим жителем Юрієм Качунем. Чи підписав Дмитро Малик врешті заяву про прийом на роботу Зої Пелешок, там інформації немає. Не повідомляють про це і на сайті Білецької громади.

Нагадаємо, про справи, що турбують жителів цієї ОТГ, «Терен» писав неодноразово (читайте – ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Фото і відео із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео