У Підволочиській ОТГ затверджено стратегію сталого розвитку до 2025 року

40d001ace03bfe33dfd8bf146af412ff

Передумовою для розробки Стратегії була необхідність мати документ, який би окреслив та упорядкував ключові для розвитку Підволочиської громади 4 сфери, які між собою взаємопов’язані: суспільна, економічна, комунальне господарство і охорона навколишнього середовища, публічне та просторове управління. Виходячи з цього, визначені стратегічні та операційні цілі, а також  плани і завдання, необхідні для їх реалізації.

- Стратегія є ключовим документом, що визначатиме довгострокову політику суспільно-економічного розвитку нашої території.  Це важливий для нас документ, в процесі роботи над яким нам вдалось почути думку людей, проводились опитування, зібрано та проаналізовано статистичні дані. Це своєрідний стратегічний план роботи для громади на наступних 7 років - і містить аналіз її потенціалу, переваг, ризиків та викликів. Цей чіткий план розвитку громади,  необхідний також ще й для того, щоб вийти на міжнародний рівень і співпрацювати з іноземними інституціями. Оскільки перше, що запитають  у нас експерти перед початком співпраці, - чи має громада бачення свого розвитку, - зазначив голова Підволочиської громади Віталій Дацко.

Стратегія розроблена в рамках програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Над Стратегією працювала робоча група, до складу якої увійшли працівники селищної ради, депутати та члени виконкому, представники комунальних та освітніх установ, члени громадських організації, бізнес-спільнота та активні жителі ОТГ.

На всіх етапах підготовки і розвитку зазначеного документа, а це більше 6-ти місяців, робоча група працювала в тісному співробітництві із експертами Фонду Розвитку Місцевої Демократії (ФРМД), зазначає Тернопільська обласна рада.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео