Віра Олександрович

Чому за село Токи Тернополю заплатять аж 253 гривні

Похиляк

Проект рішення «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2019 рік із Підволочиською районною радою» оприлюднили на сайті мерії 23 серпня.

Автор цього документу – начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. Саме вона проситиме депутатів затвердити договір про міжбюджетний трансферт на 2019 рік між Підволочиською районною радою і Тернопільською міською радою (ТМР).

Нагадаємо, подібні документи на ухвалення міською радою пані Похиляк подає уже не вперше. Причому нещодавно депутати підтримали запропонований нею проект про трансферт із Підволочиськом та Кременцем. Чимало угод про міжбюджетний трансферт уклала із Тернополем і Байковецька ОТГ.  

Суть нової справи у тому, що село Токи досі не ввійшло до складу жодної об’єднаної територіальної громади. Тому Підволочиська районна рада в особі голови – Ігоря Монартовича з однієї сторони і Тернопільська міська рада в особі міського голови Сергія Надала мусять укласти відповідний договір на передачу до міському бюджету суми – аж… 253,84 гривень.

Цитуємо документ:

«Підволочиська районна рада передбачає у бюджеті на 2019 рік передачу коштів у вигляді міжбюджетного трансферту міському бюджету Тернополя за отримання дітьми, які зареєстровані у Токівській сільській раді, психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей віком від 2 до 18 років із особливими освітніми потребами, забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу фахівцями комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр №1» Тернопільської міської ради».

Перерахування коштів здійснюватимуть щомісячно лише за отримані дитиною (дітьми) послуги. Причому взаєморозрахунки між міським і районним бюджетом за грудень поточного року треба буде здійснити не пізніше 10 грудня 2019 р.

До речі, розпорядження про проведення 38-ї сесії ТМР ще немає, але питання для розгляду депутатам уже готують (читайте ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео