Одна з найуспішніших громад Тернопілля поповнилася двома селами

69163277_2004761776292727_7605076884262486016_n

До найбагатшої громади Тернопільської області приєдналися дві сільські ради. Нещодавно Тернопільською обласною державною адміністрацією подано до Центральної виборчої комісії пакет документів для призначення додаткових виборів депутатів сіл Ступки, Романівка та Ангелівка, які приєдналися до Байковецької ОТГ.

Романівська та Ступківська сільські ради розпочали процес приєднання до Байовецької громади в минулому році. Остаточні рішення були прийнятті тільки тепер.

-Процес формування території Байковецької ОТГ підійшов до свого завершення. Все відбувалося у декілька етапів та є справжньою історією успіху в галузі децентралізації. Єдине, залишилося дочекатися ще призначення додаткові вибори депутатів від села Охримівці. Ще у 2017 році Охримівська сільська рада Збаразького району прийняла рішення про приєднання до Байковецької ОТГ. Однак, в ЦВК так і не призначили вибори через суперечки по питанню приєднання сільських громад рад з інших районів, – коментує радник з юридичних питань Тернопільського ЦРМС Михайло Лисиканич.

Нагадаємо, що минулого року до складу Байковецької грмади громади увійшли Гаї-Шевченківська та Чернелево-Руська сільські ради.

Протягом усього процесу добровільного приєднання вищеописаних громад, консультаційну та методологічну підтримку їм надавали директор та радники Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», додає Тернопільський центр розвитку місцевого самоврядування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео