Тернополянам повідомили, коли варто очікувати епідемію грипу

1421676799_gryp-sayt1_06186_01ee6

Щороку Всесвітня організація охорони здоров’я влаштовує дослідження та прогнозує циркуляцію вірусів грипу на наступний епідеміологічний сезон. Тернополянам повідомили, що у грудні та наприкінці січня очікується дві хвилі зростання захворюваності.

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, які штами вірусів грипу варто очікувати у 2019-2020рр. Саме цими прогнозами повинні керуватися виробники вакцини для профілактики грипу в цей сезон. Згідно з даними спеціалістів на грип на ГРВІ захворіють 4,8 до 6, 7 мільйонів осіб і найактивніше проявлятиме себе захворюваність у грудні та наприкінці січня місяця.

– З метою підготовки до епідемічного сезону захворюваності на грип та ГРВІ 2019-2020 років рекомендуємо керівникам органів місцевої влади та місцевого самоврядування, установ, організацій та підприємств незалежно від форм власності завчасно ініціювати питання щодо виділення коштів на закупівлю вакцини проти грипу для осіб із груп ризику (медичні працівники, вагітні, діти до 5 років, особи старші 65 років, особи з хронічними захворюваннями, особи, які перебувають в закладах тривалого догляду), – додають у Тернопільському обласному лабораторному центрі.

До слова, медики запевняють, що ефективним методом профілактики захворювань залишається вакцинація.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео