Віра Олександрович

Викривати порушників тернопільським митникам допомагають іноземці

Петрук

Порушники митних правил на Тернопільщині вже сплатили 297,7 тис. грн штрафів. Причому у деяких випадках фахівці отримували допомогу від іноземних колег.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– За 7 місяців цього року фахівці Тернопільської митниці ДФС склали 62 протоколи про порушення митних правил, – каже заступник начальника-начальник управління протидії митним правопорушенням і міжнародної взаємодії митниці Володимир Петрук. – Причому 42 протоколи стосувалися перевищення встановленого Митним кодексом України строку доставки товарів до органу доходів і зборів призначення, 9 – склали за дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю

Ще 5 протоколів склали, за його словами, через неправомірні операції із товарами, митне оформлення яких не закінчене, або з товарами, що перебувають на тимчасовому зберіганні під митним контролем.

– Решта порушень стосувалися недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України, перевищення строку тимчасового ввезення товарів або ж зберігання, перевезення чи придбання товарів, ввезених на митну територію України з приховуванням від митного контролю, дій, спрямованих на неправомірне зменшення розміру належних до сплати митних платежів, – уточнює пан Петрук.

Із початку цього року, за результатами роботи митниці в правоохоронному напрямку, а саме від сплати штрафів у справах за постановами митниці, до держбюджету перерахували 297,7 тис. грн.

– Розглянувши 49 справ про порушення митних правил, фахівці митниці винесли постанови про притягнення осіб до відповідальності, застосувавши штрафи у сумі 414 тис. грн, – зауважує Володимир Петрук. – До суду передали 7 справ про порушення митних правил на загальну суму майже 522 тис. грн.

Крім того, з метою перевірки автентичності документів, поданих до митного контролю і митного оформлення, до уповноважених митних органів іноземних держав передали 9 запитів. Упродовж 7 місяців надійшло 8 відповідей. За результатами їх опрацювання, митники завели 5 справ про порушення митних правил на загальну суму майже 3,4 млн грн.

Фото надане Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео