Віра Олександрович

У Тернополі декого чекали понад годину, але марно (фото, відео)

Обласні депутати планували продовжити роботу у Тернополі сьогодні, 30 серпня. Сесійний день для них призначили тому, що у порядку денному зібралося близько 80-ти важливих для краю питань.

Втім, 6-те засідання 11-ї сесії так і не відбулося. Частина політиків понад годину очікувала, що в залі збереться кворум, але врешті зареєструвалися лише 29 представників різних фракцій із необхідних 34-х.

Зауважимо, о 10.00 письмово у секретаріаті зареєструвалися аж… 8 депутатів. Згодом почали підходити інші. Керуючий справами Тернопільської обласної ради Іван Бабійчук о 10.52 повідомив голові, що є 27 обранців краян. Вже о 10.59 з’явився Михайло Тимошик.

«Ну, що? Є кворум. Починайте», - пожартував він. «А хіба є?» - сумно зауважив Віктор Овчарук. «Не знаю… Але я уже прийшов!» - посміхаючись, кинув Михайло Тимошик.

Сесія2
Сесія2

Увесь цей час присутні в залі спілкувалися, комусь телефонували, жартували, домовлялися про наради у фракціях, а також – дзвонили до колег, які могли б під’їхати на засідання. Втім, цих зусиль було замало.

- Ну, що… Вікторе Вікторовичу, вам залишилося подякувати усім, хто прийшов… І розійдемося, бо в кожного справи, - зауважив один із найсміливіших депутатів Петро Васько (він, до речі, сам спізнився на 35 хвилин – прим.).

Більшість присутніх йому підтакували, адже дійсно поспішали. Скажімо, відомий аграрій Олег Крижовачук похвалився, що сьогодні закінчує закладку кукурудзи на силос.

Сесія3
Сесія3

Що цікаво, ігнорували засідання майже всі представники «Батьківщини», Радикальної партії, «Самопомочі», «Народного контролю» і УКРОПу. Точну інформацію вже оприлюднили на офіційному сайті. Про це розпорядився особисто голова обласної ради Віктор Овчарук.

- Ну, що маємо, те маємо, - врешті об 11.15 зауважив голова. – Дякую кожному депутату, який сьогодні прийшов – із «Солідарності», «Свободи» і кільком представникам інших фракцій. Інформація про всіх зареєстрованих буде на сайті.

Після цього політики почали швидко прощатися. Дехто натомість вирішив провести засідання фракції. Адже й так витратили час на візит до Тернополя.

Сесія4
Сесія4

Додамо, 5-те пленарне засідання відбулося вчора, 29 серпня. Прийняти кілька звернень депутати все-таки встигли. Про це «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото, відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео