Орест Сарматський

Учням з Тернопільщини до деяких шкіл добиратися стане легше

t_1_shkilnuy_avtobys (Copy)

У новому навчальному році на Тернопільщині дітей до опорних закладів доставлятимуть 40 шкільних автобусів.

Про це напередодні під час засідання колегії облдержадміністрації повідомила начальник обласного управління освіти і науки Ольга Хома.

– У цьому навчальному році у нас функціонуватиме 33 опорних заклади та 88 їхніх філій. Там навчатимуться 14 тис. дітей, 2,5 тис. з яких довозитимуть на навчання 40 шкільних автобусів. Цього року на умовах співфінансування придбали 4 шкільних автобуси для опорних шкіл. 70 відсотків їхньої вартості було виділено за рахунок освітньої субвенції, решта – фінансування взяли на себе місцеві бюджети, – розповіла Ольга Хома.

За її словами, всього у 2019 році для потреб закладів загальної середньої освіти області буде придбано 7 автобусів на більш як 14 млн грн. Із них – понад 9 млн грн – кошти державного бюджету.

Загалом, на Тернопільщині підвезення учнів організовано 160 шкільними автобусами, з яких 56 – придбано за останніх три роки.

Нагадаємо, що 19 червня 2019 року Кабінетом Міністрів України було затверджено Положення про освітній округ та опорний заклад. Згідно з ним місцева влада у межах одного або кількох регіонів зможе об’єднуватися для створення освітніх округів.

Це дасть можливість стимулювати владу на місцях уважніше ставитися до мережі освітніх закладів та ефективно витрачати кошти на їх утримання, у тому числі й на придбання шкільних автобусів.

Фото: Lutsk.rayon

Вибір читачів за тиждень

Відео