Тернополянам рано сумувати за літом, осінь прийде лише за три тижні

084020364

Повноцінна, астрономічна, а не лише календарна, осінь настає після дня осіннього рівнодення. У цей день вересня Сонце сходить точно в точці сходу і заходить точно в точці заходу Землі. Ми маємо можливість спостерігати, що воно знаходиться під і над горизонтом однаковий час, тобто день дорівнює ночі.

- Осіннє Рівнодення є однією з чотирьох енергетичних точок року – (весняне й осіннє Рівнодення зимове та літнє Сонцестояння), які споконвіку відзначалися людською спільнотою як свята природної сили. В космічному вимірі Осіннє Рівнодення є початком астрономічної осени, час, коли у природі настають тиша і спокій, які сприяють зосередженості, схильності до медитативних розмірковувань про красу і гармонію Світу. Предки присвячували Осіннє Рівнодення Сивояру – осінньому Сонцю, або Світовиду Чотириликому, Божеству, котре, окрім всього іншого, уособлювало чотири сонячних прояви – зимове, весняне, літнє та осіннє. В наш час прихильники прадавнього слов’янського Звичаю русинів-українців відзначають Осіннє Рівнодення як Свято Світовида, – розповідають на українському національному порталі «Аратта».  

Осіння пора якнайбільше годиться для медитацій, оздоровчих духовних вправ та самоспоглядання, завершення поточних справ і планування майбутнього.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео