Оксана Бучко

Тернополянам на замітку: дерева в містах висаджуватимуть правильно

900215f-1-21-e1567494976393

Щоб у містах України краще росли дерева, планують змінити методи їх висадки та поливу. Мінрегіон бере за основу «європейський та інший закордонний досвід», втілення якого мають шанс побачити й тернополяни у своєму місті.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе, пише epravda.com.ua.

За його словами, при неправильній посадці та догляді купа грошей іде на вітер. А покращення цих норм призведе до створення кращих умов у містах. Адже дерева – це покращення екологічного стану та комфорту жителів.

- Наприклад, на одній і тій же вулиці, але без дерев, температура влітку може сягати 43, а то і 50 градусів. З деревами вона знижується практично удвічі – до 18-26 градусів, - пояснив Лев Парцхаладзе.

Одна з вимог - висаджувати лише великомірні дерева з правильно сформованою кроною, продовжив Парцхаладзе. При цьому планується передбачати професійні системи посадки дерев у міських умовах, які сприяють більш ефективному їх поливу, а також спеціальні панелі, що не дозволяють кореням «підривати» покриття над ними.

- У Канаді працює подібна система TreeParker, яка забезпечує необхідний простір для росту кореневої системи, витримує транспортні навантаження і додатково сприяє управлінню зливостоками, - підсумував заступник міністра.

Фото epravda.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео