Одне з найкрасивіших місць Кременця перетворюють на смітник (фото)

черча сміття

Цілий мішок сміття в одному із наймальовничіших місць Кременця зібрала кременчанка Іванна Кучер разом з синочком. Молода жінка обурюється безвідповідальним ставленням відпочивальників до природи. Адже гора Черча, де донедавна була розташована водонапірна свердловина, це ще й історичне місце, саме там був розташований ще у 15 ст. перший в місті Спаський монастир.

черча сміття1
черча сміття1

- Хто впізнає це місце? Гора Черча. Ще поки там була, так би мовити, «водокачка» й охоронці, то такого не було. Хочу звернутися до свиней в людській подобі, що викидають сміття: які батьки вас виховали? Не спало на думку заробити фото до мого з сином прибирання. Ще додам – я живу близько, тому щодня можу там бути, майте на увазі, – пише Ivanna Kucher.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«243421,243422,243423»]

Гора Черча – одне з улюблених місць відпочинку кременчан. Звідти відкривається прекрасний вид на дві найвизначніші історико-архітектурні пам’ятки міста – Замкову гору та комплекс споруд Єзуїтського колегіуму. Наразі територія гори належить до Національного природного парку «Кременецькі гори».

Фото Ivanna Kucher

Вибір читачів за тиждень

Відео