Тернопільщина отримала декілька флаконів сироватки, яка рятує життя

1

На Тернопільщину надійшли сироватки проти дифтерії. Згідно з розподілом Міністерства охорони здоров'я України, область отримала 8 флаконів дифтерійного антитоксину.

Зробили це для того, аби при виникненні захворювання, надати пацієнту кваліфіковану допомогу. До слова, дифтерійний антитоксин не будуть розподіляти між лікувальними закладами, а видаватимуть виключно при необхідності. Нагадаємо, що дифтерійний антитоксин використовують для лікування і вводять при підозрі захворювання на дифтерію.

Сама ж дифтерія – це небезпечна інфекція із важкими ускладненнями та смертельними наслідками. При важких формах хвороби виникають порушення нервової системи, хвороба вражає і серце. Своєчасне введення сироватки є одним із способів порятунку життя, але все одно залишається ризик смерті.

До слова зробити щеплення проти дифтерії можна безкоштовно у свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Зробити це можуть як дорослі, так і діти, пише Управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео