Тернопільські перевізники незадоволені роботою Укртрансінспекції

Тернопільські перевізники скаржаться на роботу Укртрансінспекції. Так, кермувальники повинні чекати на дозволи для вивезення продукції за кордон по кілька днів.

- Раніше дозволи для ввезення товару в Польщу або транзитом через цю країну видавали майже необмежено, - розповідає водій з Тернополя Ярослав. - Однак через різні маніпуляції перевізників та інспекторів Польща обмежила кількість видачі. Тепер за добу на одному пункті можна отримати лише 60 актів. Аби ви розуміли - щодня в одному місці дозволи отримували понад 200-250 водіїв, а перед святами - майже 500.

Як зауважив перевізник, тепер кермувальники повинні вистоювати у чергах кілька днів. І це при тому, що Укртрансінспекція в місцях видачі не облаштувала нормальних умов: спати доводиться в машині, туалет - один на 200-300 (а то й більше) осіб, їдальня чи магазин - як мінімум за кілометр від стоянки.

Ситуація може зміниться. Так, під час останнього візиту до Польщі Президент України домовився з президентом Польщі Анджеєм Дудою про збільшення кількості актів на дозвіл перевезення вантажів. У свою чергу Україна дозволить полякам шукати загиблих під час світових воєн громадян.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео