Страшна трагедія сколихнула село на Тернопільщині

111-457x381

Страшна новина сколихнула Великогаївську ОТГ, у ніч на 26 серпня  загинуло подружжя із села Застінка – Костянтин Кедя з дружиною Марією. Сиротами залишилися четверо дітей…

У Великогаївській сільській раді напрочуд позитивно відгукуються про цю родину. Пані Марії було 42 роки. Вона працювала на швейному підприємстві, обіймала керівну посаду. Для співробітників загиблої звістка про її смерть стала великим ударом. Кажуть, зі всіма товаришувала, допомагала порадою, підтримкою. У селі Застінка, звідки родом жінка, про неї теж відгукуються дуже позитивно. Щонеділі ходила до церкви, ревно молилася за здоров’я своїх дітей, пише svoboda.te.ua.

Чоловікові, Костянтину, було 47 років. Він працював у службі, котра займається дератизацією. Односельчани розповідають, що у нього були золоті руки. Умів ремонтувати будь-яку техніку.

- Жили, як усі. Працювали, разом виховували дітей, допомагали стареньким батькам. Намагалися заробити якусь копій, щоб поставити своїх кровинок на ноги. А тут таке нещастя… Це був страшний шок для усіх, – розповіла секретар сільради Ірина Скочеляс.

Та хто б що не говорив, найгіршим горем це стало для дітей. Адже за одну ніч вони залишилися круглими сиротами. Як розповіли нам у сільраді, найстарший син, Олександр, мешкає у селі Білоскірка, він уже одружений, має дитину. Леоніду у червні цього року виповнилося 20 років. Планував майбутнє, батьки покладали на сина великі надії. 15-річна Валентина саме вступила на навчання в один із коледжів. Мати готувала дівчинку до дорослого життя. Ніяк не могла зрозуміти, як так трапилося, що її найрідніших вже немає і 4-річна Ілонка. Довго не відважувалися їй розповісти, що мама з татом уже на Небі.

- Того трагічного дня, 25 серпня, подружжя вирушили на святкування Дня Незалежності у сусіднє село Товстолуг. Гарно розважалися, танцювали. Ніхто й подумати не міг, що лише за кілька годин трапиться таке непоправне лихо, – продовжила розповідь секретар сільради Ірина Олегівна.

Як з’ясувалося, після святкування чоловік з дружиною сіли на мотоцикл Mustang і вирушили у Великі Гаї. Там нещодавно придбали невеликий будинок. Робили ремонт, планували восени всією сім’єю туди переїхати. Напевне, і в ту трагічну ніч мали якісь плани…

Згодом правоохоронні органи повідомили:

- Водій автомобіля «Део Ланос» допустив зіткнення із мотоциклом, що повертав. Внаслідок цього на місці автопригоди загинуло двоє осіб – кермувальник байка та його дружина, жителі села Застінка…

За кермом іномарки був 20-річний юнак. Очевидці трагедій кажуть, хлопчина, вийшовши з автівки, одразу кинувся до потерпілих. Сильно кричав, плакав, благав про допомогу. «Швидку» викликали очевидці.

Подейкують, що чоловік ще кілька хвилин був живий, і медики мали шанс його врятувати. Але не могли оминути «славнозвісний» Гаївський міст, змушені були їхати в об’їзд, тому й втратили дорогоцінний час…

Похоронили подружжя Кедів у рідній Застінці. На похорон прийшли люди зі всієї громади. У селі кажуть, ніхто не міг підібрати слів підтримки для бідолашних дітей та згорьованих батьків.

Сьогодні вирішується питання про опікунство над наймолодшими. За попередньою  інформацією ними хоче опікуватися їхній брат Леонід. Бабуся з дідусем кажуть, що поки зможуть, допомагатимуть онукам. Але обоє вже похилого віку, хворіють. Особливо дідусь. Він є ліквідатором Чорнобильської катастрофи.

Щодо самого винуватця ДТП. Це 20-річний юнак, який випадково опинився у той час у Великих Гаях. Кажуть, у нього дуже великий стрес. У пресслужбі поліції повідомили, що наразі суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді двох місяців тримання під вартою. Наразі триває слідство, з’ясовують усі обставини ДТП.

Зоряна ДЕРКАЧ

Вибір читачів за тиждень

Відео