Орест Сарматський

Теплиця для вирощування огірків окупиться за 4 роки — фермер (Агроновини)

0702 (Copy)

Власник тепличного господарства з села Покровське Дніпропетровщини Геннадій Баранник вже 5 років реалізує вирощені огірки під ТМ «Овочі Покровщини». Про це повідомляє seeds.org.ua.

- Починали ми з батьком справу ще за Брежнєва, в 80-і роки. Тоді було тільки 6 соток. Зараз тут майже 4 га. Є як нові, так і старі теплиці. Ось це, нове господарство, у мене тільки з 2000 р., — розповів фермер.

У Покровському та районі багато людей займаються вирощуванням овочів в теплицях. А основному це огірки (75-80%).

Цього року фермер планує побудувати ще одну теплицю.

- На гектар — $230 тис. Це тільки конструкція, без плівки, без поливу ... Порахуйте, якщо огірок по 5 або 7 грн/кг ($ 0,19-0,27/кг), скільки потрібно їх продати на таку суму? Чотири роки потрібно торгувати, щоб повернути витрати, — розповів фермер.

Максимум, скільки Геннадію Бараннику вдавалося зібрати урожаю — 15 т огірків за день.

Окрім огірків у теплицях росте капуста, перець та цибуля.

Томати чоловік не вирощує, адже бракую робітників, а їх вирощування більш трудомістке.

Підписано Програму кредитування для стимулювання розвитку фермерства

Між Урядом та Світовим банком підписано Програму кредитування для стимулювання розвитку малого та середнього фермерства. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомили Мінагрополитики.

За участі в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої, міністра фінансів України Оксана Маркарової та директора Світового банку у справах Білорусії, Молдови та України Сато Кахконен було підписано Програму «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України». Нею передбачено надання Україні кредиту в розмірі $200 млн.

Головними цілями нової кредитної програми Світового банку є:

* підвищення ефективності сільського господарства України;

* забезпечення більш адресної політики підтримки галузі;

* підвищення прозорості використання державних сільськогосподарських земель і розширення доступу малих та середніх фермерських господарств до експорту.

- Метою Програми є пом’якшення окремих обмежень на шляху до зростання участі приватного сектора, зокрема, малих і середніх підприємств, у сільськогосподарському ринку факторів виробництва та ринку товарів України, — зазначила Ольга Трофімцева.

0701 (Copy)
0701 (Copy)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео