У Кременці хочуть позбутися несмаку та «рекламної вакханалії» (фото)

реклама зовн4

Прибрати зовнішню рекламу з фасадів будинків в історичній частині міста мають намір в одному з найстаріших міст Тернопільщини. Відповідну петицію зареєстрували на сайті Кременецької міської ради.

Автор наголошує на тому, що зовнішня реклама заборонена Кременецькою міськрадою, згідно з пунктом 8.3 «Правил благоустрою» ще у 2017 році (документ розміщений на офіційному сайті міськради). Проте, насправді заборони майже не дотримуються.

- Кількість рекламних банерів в центральній частині міста зашкалює – фасади історичних будівель (і не тільки історичних) обліплені зовнішньою рекламою сумнівного дизайну. Це псує не лише загальне враження про місто у тих, хто його відвідує, а й робить менш стерпним перебування у ньому для його жителів, не кажучи вже про те, що монтаж банерів пошкоджує історичні будівлі, які і без того переважно в незадовільному стані. Вважаю, що така практика – застаріла і нерозумна у 2019, оскільки в арсеналі пересічного містянина присутні набагато менш інвазивні методи поширення інформації про товари та послуги. Зовнішня реклама в надмірних кількостях – вершина несмаку, позбудьмось цього, – закликають у петиції.

реклама зовн1
реклама зовн1

реклама зовн2
реклама зовн2

реклама зовн3
реклама зовн3

Лише за перший день запит підписали 40 кременчан. До завершення збору підписів – 89 днів. Наразі потрібно зібрати ще 159 голосів із 200 необхідних.

Фото Кременецької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео