Віра Олександрович

Як у Тернополі дали відкоша депутату обласної ради Петру Ваську (фото, відео)

Шумада

У Тернополі просять змінити маршрут автобусу №28, що курсує до мікрорайону «Канада», а також розібратися із підприємцем, який залив бетонний фундамент для МАФу біля будинку за адресою: Київська, 9.

Про це йшлося 6 вересня на початку сесії, коли депутатам дали можливість оголосити свої звернення і заяви. Окрім того, тоді прозвучало і кілька пропозицій від депутата Тараса Білана. Це викликало негативну реакцію з боку секретаря міської ради Віктора Шумади. Інші депутати, видавалося, спостерігали за цим із нудьгою. Бо подібне відбувається на засіданні не вперше.

[embed]https://youtu.be/SgL_gPQA4CY[/embed]

Отже, депутатське звернення із проханням змінити маршрут за №28 у Тернополі озвучив Ігор Костюк. Нагадаємо, подібні скарги депутати вже отримували. Однак, за словами депутата, жителі мікрорайону «Канада» досі не можуть дістатися до Центру через погане автобусне сполучення.

- Уже кілька років жителі вулиці Коновальця і прилеглих до неї скаржаться на погане сполучення із Центром, - каже Ігор Костюк. - Я прошу надіслати протокольне доручення управлінню транспорту щодо внесення змін у маршрут №28.

Костюк
Костюк

Депутат, зокрема, пропонує прокласти маршрут так, щоб автобус заїжджав на деякі вулиці мікрорайону «Канада».

- Мікрорайон розбудовується, людей там - багато, а змоги дістатися до Центру у них практично немає, - продовжує депутат. - Технічно це можливо зробити. Ми ж бачимо, що людям це потрібно.

Сиротюк
Сиротюк

Цю пропозицію депутати підтримали, як і наступні звернення своїх колег. Наприклад, Іван Зінь розповів, що мешканці будинку на вул. Карпенка, 20 потерпають без дитячого майданчика. Крім того, міжбудинковий проїзд між цим будинком і під №18 – у дуже поганому стані, потребує негайного ремонту. Про проблеми своїх виборців розповів і Михайло Сиротюк.

- Одного дня біля будинку за адресою: Київська, 9 підприємець залив бетон для МАФу, - каже він. – Це стало сюрпризом для всіх, у тому числі – для мене. Прошу розібратися. Дати відповідне протокольне доручення.

Що цікаво, на сесію завітав і депутат обласної ради Петро Васько. Нагадаємо, він нещодавно обіцяв своїм колегам розібратися із нестачею паркувальних місць у Тернополі. Мовляв, жителі краю, які приїздять на ринок не мають де залишати машини, а тому отримують штрафи.

[embed]https://youtu.be/5KITBbo869o[/embed]

- Якщо хтось пхатиметься до Муніципальної поліції і вказуватиме, що робити інспекторам, вони отримають відповідь він мене, - гнівно зауважив на це міський голова Сергій Надал. – Вони виконують свою роботу! А ви, пане Васько, займайтеся своїми справами. Було б непогано, якби обласна рада хоч чимось Тернополю допомогла.

Президія
Президія

Після цього Петро Васько вийшов із зали, але через плече кинув у бік президії, мовляв, звернеться до правоохоронців і у прокуратуру. Зауважимо, політик входить до фракції «Громадянської позиції», тож у міській раді у нього є кілька колег. Але ніхто із них за Петра Васька не заступився.

Громад_позиція
Громад_позиція

До слова, про найцікавіше на цьому засіданні «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео