Олег Снітовський

У місті на Тернопільщині вшанували найстарішу пару та найповажнішу за віком пані (фоторепортаж)

Заставка01 (Copy)

У Борщеві відзначили День міста

ORL_0092 (Copy)
ORL_0092 (Copy)

Цілий калейдоскоп оригінальних подій зуміли об’єднати напередодні у Борщеві під час відзначення тут 563-ї річниці з часу першої літописної згадки про цей населений пункт.

ORL_0100 (Copy)
ORL_0100 (Copy)

Безумовно, для того, щоб тутешні жителі та гості відчули усе різнобарв’я свята, добре подбала Борщівська міська об’єднана територіальна громада, її голова Іван Кобилянській, усі підрозділи міської ради та старости сіл, які долучилися до свята.

А розпочалося воно із офіційної зустрічі делегації із Польщі, з міст-побратимів Борщева Гродкув та Ястшембе-Здруй, тісна співпраця з якими борщівської громади триває не один рік.

ORL_0037 (Copy)
ORL_0037 (Copy)

А потім міський майдан заполонили господині із сіл, які входять у Борщівську міську об’єднану територіальну громаду. Вони частували різноманітними стравами, приготовленими за давніми галицькими рецептами.

Діяло і містечко майстрів, демонструвались виставки робіт дітей, які потребують особливої уваги, фотовиставка тутешніх фотоаматорів.

Перед глядачами виступили і юні борці, гімнасти, приїхали на міський майдан і тутешні байкери на своїх двоколісних «конях», біля яких дозволяли фотографуватися усіх охочим.

ORL_0163 (Copy)
ORL_0163 (Copy)

Уже третій рік поспіль на День міста у Борщеві практикують проведення ще однієї оригінальної події. А називається вона – «Кава від мера».

ORL_0171 (Copy)
ORL_0171 (Copy)

Отож, безпосередньо перед будівлею міської ради, яку зараз оновлюють, виставили довгі столи, на яких працівники апарату громади виставили понад двадцять власноруч випечених смаколиків.

ORL_0180 (Copy)
ORL_0180 (Copy)

ORL_0187 (Copy)
ORL_0187 (Copy)

Величезний калач розрізав міський голова Іван Кобилянський, люди підходили, смакували солодощами, пили узвар і, звичайно, чорну каву. Оту, від мера.

ORL_0172 (Copy)
ORL_0172 (Copy)

Та це, виявляється, була тільки прелюдія до ще більш різноманітної святкової програми з нагоди Дня міста.

Після благословення святих отців прозвучали музичні акорди і, власне, святкове дійство продовжилося на сцені та перед нею.

ORL_0188 (Copy)
ORL_0188 (Copy)

ORL_0198 (Copy)
ORL_0198 (Copy)

ORL_0260a (Copy)
ORL_0260a (Copy)

До земляків звернувся голова Борщівської міської об’єднаної територіальної громади Іван Кобилянський.

ORL_0257 (Copy)
ORL_0257 (Copy)

- Від імені міської ради, депутатського корпусу, виконавчого комітету вітаю із 563-ірчницю з часу першої писемної згадки про наше місто Борщів, котре сьогодні об’єднує 11 тисяч мешканців в одну велику родину, - підкреслив міський голова. – Ми вдячні кожному, хто відчуває себе патріотом міста, навчається, будує, творить, мріє, любить і шанує Борщів, вболіває за його честь і славу.

Нині ми згадуємо жителів нашого міста, котрі упродовж непростої історії рідного краю розвивали Борщів своєї працею. Ми схиляємо голови перед мужністю жителів, котрі жертвуючи життям, захищають територіальну цілісність України. Сьогодні ми радіємо з усією Україною, що частина полонених українців вже вдома. Тільки разом ми спроможні здолати перешкоди, зробити місто затишним і комфортним. Вітаю вас усіх і наших друзів з польським міст-побратимів. Вірю, що сьогоднішнє свято буде радісним і запам’ятається приємними миттєвостями, - сказав на завершення свого виступу перед святкового громадою Іван Кобилянський.

А потім було згадано тих земляків, які загинули на передовій, захищаючи Вітчизну, нагороджено захисників України. Група жителів Борщева отримала іменні сертифікати. Серед них – цьогорічна найстаріша подружня пара міста. Нею виявилися

Ніна Павілвна та Микола Іванович Пелихи, котрі відсвяткували своє 61-річчя подружнього життя. Нагородили також Інну та Диитра Ткачуків, які у День міста, перед усією громадою під «аркою закоханих» стали на рушничок щастя. Сертифікат отримала і найстаріша мешканка Борщева – Галина Федорівна Щур. Їй виповнилося 95 років, І ще одне. Іменний сертифікат вручено Юрію Калауру. Його дружина Оксана у День міста народила сина Мар’яна. Вшанували і попередніх міських голів Борщева, оголосили й про присвоєння чергового звання «Почесний громадянин міста Борщева». Ним став заслужений працівник культури України, заслужений діяч естрадного мистецтва, відомий композитор краю Ярослав Злонкевич.

ORL_0203 (Copy)
ORL_0203 (Copy)

ORL_0208 (Copy)
ORL_0208 (Copy)

ORL_0215f (Copy)
ORL_0215f (Copy)

Продовжилося святкування великою культурно-мистецькою програмою. Це було щось неймовірне!

ORL_0321a (Copy)
ORL_0321a (Copy)

ORL_0325а (Copy)
ORL_0325а (Copy)

ORL_0351f (Copy)
ORL_0351f (Copy)

Солісти, народні аматорські ансамблі, дитячі хореографічні колективи, чоловічі та жіночі вокальні колективи, етно-фольк гурти – усе це розмаїття талантів стало справжнім апогеєм Дня міста Борщева свята, яке завершилося далеко за північ, аби зранку поступово перейти в ще одне – фестивальне свято вишиванки та гастрономічний фестиваль «Борщ’їв2019». Та про це – згодом на сайті «Терену».

ORL_0355 (Copy)
ORL_0355 (Copy)

ORL_0391 (Copy)
ORL_0391 (Copy)

ORL_0421 (Copy)
ORL_0421 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео