Хто відповідатиме за те, що у Тернополі на автомобіль впало дерево (фото)

69702683_2389362971315666_3590363389806772224_n

«Терен» писав про те, що учора на вулиці Слівенській на автомобіль раптово впало дерево. Підприємство, що обслуговує прибудинкову територію на цій вулиці не готове взяти на себе провину.

Завдані збитки постраждала тернополянка оцінила у 1000 доларів та із вимогою відшкодувати кошти звернулася до підприємства, що обслуговує прибудинкову територію на вулиці Слівенська, 11. Проте там їй повідомили, що не беруть на себе провину та радять звернутися у страхову компанію.

– У 2016 році у дворі на вулиці Слівенській, 11 проводили капітальний ремонт двору, у рамках якого було проведено видалення сухостійних дерев у відповідності до дозвільних документів, – коментує ситуацію Анатолій Дмитришин, директор ПП «Наш дім». – Відповідно до проектно-кошторисної документації було заплановане і видалення цих беріз для розширення екопарковки. Їх не було визнано аварійними, втім вікова межа життя даного виду дерев у місті, а також особливості життєдіяльності породи дозволили проектантам для видалення обрати саме їх. Втім, як і в кожному дворі, де йде мова про розширення проїзду чи облаштування тротуару або екопарковки за рахунок видалення зелених насаджень, ініціатива зустріла опір жителів багатоповерхівки. До їх вимог дослухалися, проект було змінено, екопарковку зменшено, а берези залишилися. Тому тепер нарікати мешканцям немає на кого.

Падіння візуально здорового дерева спеціалісти пояснюють тим, що з нього могли відбирати березовий сік, через це воно здатне менше жити.

Ще один факт, який варто запам’ятати жителям, що утримання автомобілів на прибудинкових територія заборонено. У дворах облаштовані парковки для тимчасового утримання транспортного засобу, зазначає «Тернопіль житлово-комунальний».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео