Орест Сарматський

Тернопільщина таки здивувала Президента і не тільки його (фото)

Заставка009

У Києві в галереї Президентського Фонду «Україна» почала роботу виставка «Дитячий світ».

Виставка підготовлена на основі робіт вихованців Тернопільської художньої школи імені Михайла Бойчука, учнів заслуженого художника України Микола Дмітруха, який теж представив на виставці деякі свої роботи.

Експозицію відкрив Президент України (1994 – 2005 рр.) Леонід Кучма.

030 (Copy)
030 (Copy)

Про це повідомляє сайт Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна».

- Світ наймолодших українців зображено за допомогою гуаші, акрилу, олії. Автори картин –  Павло Шачко, Оленка Плакса, Антоніна Табалюк, Дмитро Бубенчик, Кароліна Козій. Ці юні митці віком від 10 до 17 років – учні заслуженого художника України Миколи Дмітруха. Роботи цього досвідченого графіка та живописця зберігаються у приватних та музейних колекціях України, Туреччини, Польщі, Болгарії. Вже чверть сторіччя Микола Антонович передає власний досвід учням, допомагає їм опанувати всі тонкощі художнього мистецтва, - йдеться у повідомленні.

029 (Copy)
029 (Copy)

Серед інших здобутків, співавтори «Дитячого світу» Павло Шачко та Оленка Плакса – лауреати обласної премії імені Івана Марчука в галузі образотворчого мистецтва для обдарованих дітей – це найвища в Україні мистецька відзнака для малечі. Тож, з нагоди відкриття експозиції у столиці їх привітав і сам всесвітньо відомий український митець.

- Як я зайшов сюди, подивився на стіну, то подумав, що хтось із професіоналів виставляється, з художників, - ділиться враженнями від побаченого Іван Марчук.

Оглянув експозицію і Леонід Кучма. Він тепло привітав учасників виставки, поспілкувався з художниками та подякував батькам і вчителям за їхню невпинну роботу та увагу до творчого розвитку дітей.

028 (Copy)
028 (Copy)

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео